Zes ingrediënten voor een perfect diner

Zes ingrediënten voor een perfect diner

In een een druk restaurant met veel verschillende gasten en werknemers, is het niet altijd makkelijk om het niveau op alle vlakken even hoog te houden; laat staan alle gasten altijd te blijven verrassen. Wij van Verrassingsdiner.nl weten als geen ander wat de juiste ingrediënten zijn voor een geslaagd diner en die delen we graag! Horecatijgers opgelet!

 

Zes ingrediënten voor een perfect diner

 

Eerste indruk maak je maar 1x

‘Hoi Welkom, leuk dat je er bent!’ We horen het niet altijd, want de standaard ingestudeerde zin “heeft u gereserveerd” luidt vaak als eerste. Terwijl het zo eenvoudig is om iemand welkom te heten, willen restaurants dit nog wel eens vergeten of overslaan en dat vinden wij zonde. Heet je gast altijd welkom met een lach! Feitje: Wist je dat gasten die geen dinerreservering hebben dit 9 van de 10 keer direct aangeven na jouw “welkom”? Sla de vraag “heeft u gereserveerd” dus gerust over en besteed tijd en aandacht aan je welkomstzin! Een mooi begin van een fijn diner! Lees hier meer over op de blog van gastvrijheidskoning Wouter Verkerk

Ben je bekend met ons concept?

Je zit lekker, kijkt om je heen en kijk uit naar een heerlijk diner. De bediening komt naar je toe en geeft je de kaart, waarna het cruciale moment is aangebroken. Leggen ze de kaart leuk aan je uit en noemen ze hierbij zelfs een aanrader? Dan weet jij zeker dat je bij een gepassioneerd horecadier als bediening hebt! Tijd om te genieten!

Service! Ook buiten je wijk.

Je drankje is op. Je kijkt om je heen maar je vaste gezicht in de bediening is even niet in de buurt. Je ziet iemand anders langslopen en vraagt: “Kan ik iets bestellen?”, waarna je de ingestudeerde zin hoort; “Sorry, dit is niet mijn wijk”. Ai…. Pijnlijk ongemakkelijk, want je wilde gewoon om een glas wijn vragen.

Smaak

Smaak is een heel belangrijk onderdeel van de totale restaurantbeleving. De basis gaat om temperatuur, gehalte van zout, zuur of zoet en natuurlijk de balans in de structuur van het gerecht. Zo is bijvoorbeeld een zachte mouse met een crunchy bite een heerlijke combi!

Het oog wilt ook wat

Niet alleen de smaak, maar ook de kleuren en de opmaak van een gerecht zijn belangrijk voor de totaalbeleving. Zo zien we allemaal de meest fantastisch opgemaakte gerechten voorbijkomen op Instagram, wat natuurlijk erg uitnodigend is om op te peuzelen.

Afloop van het diner

Na het dessert worden de grootste fouten gemaakt, want de meeste restaurants laten je vanaf nu los. Ze hebben hun stappen doorlopen en je bent nu ‘klaar’. Terwijl je na zo’n heerlijk diner best wel zin zou hebben in een glaasje port, likeurtje of een gezellig gesprekje als afsluiter. Restaurants die je tot het einde een fijne ervaring geven, zijn de restaurants waar je zwaaiend naar buiten loopt en waar je over napraat.

 

Waar vind je restaurants die al deze ingrediënten in hun restaurantformule hebben opgenomen? Boek eens een etentje via Verrassingsdiner.nl en wij brengen je er!

 

Cindy GroenesteinAD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo