Wat bestel je aan de bar in 2019?

Wat bestel je aan de bar in 2019?

Het internet staat vol met lijstjes over food trends van dit jaar. Daarom leek het team Verrassingsdiner.nl een goed moment om de drank trends van 2019 eens in de schijnwerpers te zetten. Op dit vlak gebeurt namelijk net zo veel! Dus, naast alle ontwikkelingen en tips die wij met jou delen over food, volgen hier de drinks on trend!

Een gewoon pilsje of een mojito bestellen, is toch niet meer zo verrassend. Smaken worden ingewikkelder en mocktails zijn dit jaar echt een ding! Je hebt ‘m zeker eens voorbij zien komen; de mocktail is een alcoholvrije cocktail. Creaties in deze categorie worden een steeds populairder op de barkaart en zijn eigenlijk al niet meer weg te denken. Aan creativiteit ook geen gebrek. Een lekker pittig voorbeeld is bijvoorbeeld het gebruik van bietjes of zelfs ingelegde ui in je mocktail.

Ook in cocktails ga je deze spannende ingrediënten terugvinden. Andijvie, chorizo of ansjovis in je drankje? Why not? Naast mocktails en cocktails zijn ook groentencocktails hot in 2019. Hierbij zijn niet alleen de standaard groenten geoorloofd. Wij hadden nog geen idee, maar binnenkort bestel jij een drankje met chayote, varenkrul of sunchoke. Wij zijn nu al enthousiast!

Dranktrends anno 2019 zijn ook een stuk milieubewuster. Net als in keukens, wordt achter de bar ook steeds vaker alles van een ingrediënt gebruikt. Niet alleen het sap, maar ook de schil of pitjes gaan mee in de drankjes. Voedselverspilling is een no-go. Ook de productie van onder andere bieren en wijnen verlopen steeds vaker milieuvriendelijk of zijn zelfs vegan. Drink je jouw drankje graag met een rietje? Gebruik er dan eentje van bamboe, oke?

Veel variaties met tonic in drankjes blijven. Bitter blijft een veelgevraagde smaak, maar krijgt ook een opvolger. Spice it up! Spicy soft drinks geven mocktails en groentecocktails een fijne bite. Frisdranken met een spicy touch of toevoegingen als gember en chilipeper maken dit mogelijk.

Voor shakers in de deelnemende Verrassingsdiner.nl restaurants zijn deze trends gesneden koek. Met welk drankje laat jij je binnenkort verrassen tijdens jouw surprise diner? Wij zijn benieuwd!AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo