Verrassingsdiner.nl tipt... de fijnste terrassen van Amsterdam en Rotterdam!

Verrassingsdiner.nl tipt... de fijnste terrassen van Amsterdam en Rotterdam!

Het terrasseizoen is begonnen! Bij elke zonnestraal trekt iedereen massaal naar de terrassen. Wijntje, bittergarnituur of tapasplankje erbij en zonnebril op, we houden ervan! Omdat we niet teveel tijd willen kwijtraken aan het uitzoeken van het beste terras, hebben wij dit alvast voor jou gedaan! Hier volgen onze favoriete terrasjes in Rotterdam en Amsterdam.

5x fijnste terrassen in Amsterdam

Waterkant

Dit terras ligt, hoe kan het ook anders, aan het water op de grens tussen het centrum en stadsdeel Oud-West. Bij Waterkant is het altijd razend druk en wordt er tot de late uurtjes geborreld. Dit komt niet alleen door de relaxte sfeer, maar ook door de ligging van het terras met veel zonuren.

Waterkant, Marnixstraat 246, Amsterdam

De Plantage

Naast de heerlijke kaart van dit restaurant, is het terras minstens net zo bijzonder. Tegen Artis aan ligt een pleintje met een Frans uiterlijk. Wanneer de zon ondergaat wordt het terras nog knusser door de versiering met lampjes. Wanneer je gelukt hebt hoor je ook nog wat dierengeluiden uit de dierentuin.

De Plantage, Plantagekerklaan 36, Amsterdam

Louie Louie

Bij Louie Louie zit je op een groot en vooral gezellig terras. Je geniet hier van de zonnestralen terwijl je geniet van het Zuid-Amerikaans getinte menu. Vis, vlees, vega en vegan, voor ieder wat wils tegenover het Tropenmuseum in Oost. 

Louie Louie, Linnaeusstraat 11A, Amsterdam

Meneer Nieges

Vanaf dag één een hit. Meneer Nieges is het broertje van het populaire Hannekes Boom, aan de andere kant van de stad. Deze zaak heeft een mega terras, waar je volop in de zon zit, aan het water. Bestellen doe je binnen aan de bar, maar door het bijzondere interieur doen we daar niet moeilijk over.

Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40, Amsterdam

Café Lennep

Een relaxed café met een super fijn terras in de zon. Leuk aan dit terras is het steigertje, waardoor je op het water kunt zitten en kunt genieten van een extra ‘s zomers gevoel. De bediening en de kaart van deze zaak zijn ook dik in orde!

Café Lennep, Jacob van Lennepkade 334, Amsterdam

 

5x fijnste terrassen in Rotterdam

Finca

In Kralingen vind je een van de fijnste terrassen van Rotterdam, Finca. Finca heeft achter het restaurant een serre die open wordt gezet bij lekker weer. De muziek en inrichting doet ons denken aan Ibiza, waar je heerlijke flessen wijn kunt bestellen en hapjes zoals verse calamari. Wat ons betreft een pareltje!

Finca, Oudedijk 222B, Rotterdam

Aloha

Zin in een hip terras met een prachtig uitzicht? Zorg dan dat je een tafeltje op het heerlijke terras van Aloha bemachtigd! Aloha is gevestigd in het voormalig zwemparadijs Tropicana. 

In dit tropische pand wordt er veel aan duurzaamheid gewerkt en worden er gewassen zoals paddenstoelen gekweekt. Op het terras kun je genieten van heerlijke shared dishes, met uitzicht over de Maas. We love it!

Aloha, Maasboulevard 100, Rotterdam

Hotel New York

Op de Kop van Zuid zit het beroemde Hotel New York. Hotel New York was vroeger het kantoor van de Holland America Line, maar nu is het de plek waar je met lekker weer heerlijk buiten kunt zitten op gekleurde strandstoeltjes. 

Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

De Tuin

Aan de Kralingse Plas in Rotterdam is het bekende ‘De Tuin van de Vier Windstreken’, ook wel De Tuin genoemd. Dit rustgevende terras met zitjes aan de Kralingse Plas kun je heerlijk van het mooie weer genieten en aansluitend skaten of wandelen door het bos. Wij zijn hier graag te vinden op een mooie zondagmiddag! 

De Tuin, Plaszoom 354, Rotterdam

Biergarten

Wanneer de zon schijnt stroomt aan het einde van de middag Biergarten in Rotterdam vol met jongeren die heerlijk van een biertje en gezelligheid willen genieten. Je haalt hier halve liters bier van de tap en geniet van de sfeer, maar ondanks dat dit in het lijstje terrassen staat, kun je hier niet aan een tafeltje zitten en wat hapjes bestellen. Nee, hier sta je met je halve liter bier en een zak friet, maar wat ons betreft wel mega gezellig!

Biergarten, Schiestraat 18, RotterdamAD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo