Surprised by… Kiki Bosman!

Surprised by… Kiki Bosman!

Verrassingsdiner.nl wordt geïnspireerd door echte foodies die de hotspots al ontdekt hebben voordat ze ook maar een dag open zijn. Zij zijn ontdekkers van parels en altijd op de hoogte van de laatste culi-trends. Heel af en toe weten wij zo’n figuur te pakken te krijgen om ze te spreken, voordat ze weer door gaan naar het volgende gerecht. Deze week: Kiki Bosman van @girlswhomagazine! 

Surprised by… Kiki Bosman!

1. Ik ben een foodie omdat... 

Eten verbindt culturen en mensen met elkaar. Dat op zich is al iets heel moois, los van al het plezier dat eten met zich meebrengt. Van jongs af aan krijg ik al de maken met de meest uiteenlopende smaken, gerechten en restaurants. In ons gezin was het normaal om zo'n drie keer per week uit eten te gaan, het was onze grootste hobby - en deze hobby heb ik iets verder getrokken. De studie aan de Hoge Hotelschool leek dan ook een logische keus. Hoewel ik niets had met de hotellerie, kreeg ik de kans om in de keuken te werken, om culinaire artikelen te schrijven en om te leren over de culturele aspecten van voedsel. Alles dat met eten te maken heeft vind ik zó interessant. Dat maakt mij een foodie! 

2. Amsterdam of Rotterdam als food capital? 

Tja, dat moet toch wel Amsterdam zijn. Niet alleen als je kijkt naar bijvoorbeeld het aantal Michelinsterren in de hoofdstad, maar ook de hoeveelheid aan foodevenementen in Amsterdam. In onze online weekend tips kom ik iedere week weer tientallen culinaire events tegen! Maar niet alleen dat: op het gebied van trends reageert Amsterdam sneller dan alle andere steden. Denk aan alle (poké) bowl-tentjes die we nu hebben, het aantal pop-up restaurants dat voorbijkomt. Niet te vergeten de restaurants die als paddenstoelen de grond uitschieten. Er openen zo'n vijf nieuwe zaken op wekelijkse basis. Amsterdam is absoluut de food capital, als je het mij vraagt. 

3. Het restaurant dat mij het meest verrast heeft ooit is... 

Phoe, lastig! Als foodschrijver (en soms als mystery guest) kijk ik naar zoveel aspecten tijdens aan avondje dineren in een restaurant. Hoewel het goed is om zo kritisch te kijken, word je er ook ontzettend verwend van. Wil een restaurant mij écht bijblijven, dan moet er minstens een 'wow-moment' voorbijkomen. Het is lang geleden dat ik dat in Nederland gehad heb, maar ik was wel heel erg verrast door de punctualiteit bij restaurant  Cecconi's in het Soho House. Ook stapte ik bij Beco Cabaret Gourmet in Lissabon echt flabbergasted het restaurant uit. Alle zintuigen werden daar geprikkeld.  

4. Mijn favoriete dinergezelschap is... 

Mijn vriend! Hij staat al vanaf zijn 18e in keukens, heeft een kookboek uitgebracht, kookworkshops gegeven, kookcompetities gewonnen en meegewerkt aan een kookprogramma. Hij heeft zoveel kennis van smaken en eten en dat maakt hem de allerbeste chef die ik ken. Als ik met hem aan tafel zit is het niet alleen gezellig, we kunnen ook onze gedeelde passie voor eten bespreken! 

5. Ik vind Verrassingsdiner.nl te gek omdat...

Voor Girls Who Magazine bezoek ik heel veel toffe zaken, maar als ik 'privé' uiteten ga, heb ik zelf altijd heel veel keuzestress als het aankomt op het kiezen van een restaurant. Het liefst kom ik op zoveel mogelijk plekken in de stad en het kost me altijd veel tijd om een nieuw zaakje uit te kiezen. Meestal vind ik dat soort research heel leuk, maar soms ben ik er te druk voor of heb ik er geen zin in. In zo'n geval is het heerlijk om iemand anders te laten kiezen waar je gaat aanschuiven! 

Meer Kiki? Volg haar op Instagram @kikibosman_AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo