Millennials ontbijten graag buiten de deur

Millennials ontbijten graag buiten de deur

Millennials en ontbijten FoodService Instituut Nederland deed onlangs onderzoek naar de buiten-de-deur-eet-gewoontes van verschillende generaties in Nederland en kwam tot een aantal leuke resultaten.

Wist je namelijk dat?

  • Uit onderzoek is gebleken dat 29 procent van de jongeren minstens één keer per week buiten de deur eet?
  • De gemiddelde besteding van jongeren op bijna €20,- ligt?
  • De groep met de leeftijd tussen de 37 en 50 gemiddeld €32,99,- uitgeeft aan een restaurantbezoek?
  • Jongeren minder weekboodschappen doen en pas last minute beslissen wat ze willen eten, hoe ze willen eten en waar ze dat gaan doen?
  • 20 procent van de millennials minimaal een keer per week buiten de deur ontbijt?

Millennials en ontbijten De ontbijtcultuur die we al langer kennen uit steden als New York en Sydney is hiermee definitief naar Nederland overgewaaid. Waar onze ouders vroeger uit eten gaan zagen als luxe voor speciale gelegenheden, is het onder millennials heel normaal geworden. Heb je in het weekend zin in een oeuf benedicte of een portie wentelteefjes met bosvruchten? Geen enkel probleem! Er zijn meer dan genoeg zaakjes in Rotterdam waar je dan je hart op kunt halen. Maar ook op doordeweekse dagen hoef je niet meer zelf je havermout op te warmen. Zo serveert nieuwe hotspot Rolph’s Deli op de kop van Zuid, 7 dagen per week een all day breakfast. Van 08.00 uur ’s ochtends tot 16.00 uur ’s middags kun je bij Rolph terecht voor verse sinaasappelsap, een perfect gekookt eitje en de instagramwaardige Avo on toast.

Vroege vogels en forenzen kunnen ook ietsje langer in bed blijven liggen. Bij Lebkov (vlakbij R'dam Centraal Station) staat om 07.00 uur de koffie al klaar en bij Baker and Moore kun je om 07.30 terecht voor een lekkere sandwich. Millennials en ontbijten? We dromen even verder: nog even en we kunnen vast genieten van een 24 hours breakfast bar. Onze generatie is er klaar voor!

Door Daily Lin  - 9 oktober 2018AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo