Millennials en uit eten

Millennials en uit eten

Millennials en uit eten Onlangs las Team Verrassingsdiner.nl een opvallend berichtje in het NRC. Twintigers en dertigers uit de grote steden zouden zelf niet meer de keuken in gaan.De ene na de andere zaak opent, en op de gekste dagen zitten de terrassen vol – bij veel restaurants kom je alleen nog binnen met reservering. En hebben millennials geen zin om buiten de deur te gaan, dan laten ze eten thuis bezorgen.”

Millennials en uit eten is het echt zo ‘erg’ gesteld met onze generatie? Het klopt dat we als maatschappij steeds drukker worden. Stel je de vraag: ‘Hoe gaat het nu eigenlijk met je?’ Dan krijg je al snel te horen: ‘Goed, druk.’ Ik ben druk dus ik besta. Wat dat betreft is het niet verrassend dat millennials steeds vaker kiezen voor een maaltijd buiten de deur. Nadenken over wat je wil eten na een lange dag werken en misschien wel een uur reistijd kost headspace – als je dan vervolgens de ingrediënten voor de net bedachte maaltijd ook nog moet halen en er vervolgens nog gekookt en afgewassen moet worden, dan snappen wij maar al te goed dat een maaltijd buiten de deur zeer aantrekkelijk is.

Daarnaast is het aanbod van leuke restaurants de laatste jaren enorm gegroeid; in tegenstelling tot het aanbod voor starterswoningen. Millennials onder elkaar spreken dus liever af in een leuk restaurant of eetcafé dan op een kamertje net buiten de ring. Wanneer er kinderen in zicht komen, lijkt het buiten de deur eten weer een stuk af te nemen. Wij zien dan ook een gat in de markt voor restaurants waar ook aan de kinderen gedacht wordt. Of restaurants met een nanny in huis ;) Want voor je het weet hebben alle millennials van nu straks kinderen; en van 6x keer per week buiten de deur eten ga je heus niet makkelijk weer naar 1x per maand.

Door Daily Lin  - 13 oktober 2018AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo