Lekkere herfst drankjes

Lekkere herfst drankjes

De herfst is weer aangebroken. Tijd om nieuwe drankjes te ontdekken en samen binnen te genieten met vrienden en familie. Team Verrassingsdiner tipt jou 5x heerlijk herfst drankjes waar je zeker warm van wordt.

 

Herfst Bellini

Zin in een bellini? Kies voor de herfst bellini tijdens de koude dagen om je lekker warm te houden. De herfst bellini is erg lekker na een hartige maaltijd. Combineer het met een heerlijke stoofpot. Bijvoorbeeld een stoofschotel met gekruide pompoen. Wat zit er in je herfst bellini? In deze cocktail zit champagne, peren, water en een snufje gemalen kardemom. Bekijk hier hoe je deze cocktail zelf kan maken Gall.nl.

 

Pumpkin spice latte

Je hebt vast weleens een keer pumpkin spice latte voorbij horen komen. Maar wat is dit nou precies? Pumpkin spice latte is een koffie soort wat wordt gemaakt met espresso, gestoomde melk en daarnaast zit er een mix van traditionele herfstkruidenaroma’s en suiker in. Als finishing touch wordt het afgemaakt met slagroom en pompoentaartkruiden. Dit maakt het drankje officieel herfst drankje.

 

Chai Tea Latte

Wist je dat Chai al duizenden jaren bestaat en dat het onder andere komt uit India, Nepal, Tibet en Pakistan. Chai betekent eigenlijk gewoon thee in die regio’s. Het werd vooral gebruikt voor natuurgeneeskunde ayurveda, dat basis vormt onder het hindoeïsme. Vanaf het jaar 2000 begon het Chai tea populair te worden in andere landen. Ben je benieuwd naar nog meer geschiedenis van Chai tea? Bekijk het hier!

Chai is een mix van kruidnagel, gemalen peper, kardamonzaad, nootmuskaat, kaneel en gember. Chai tea latte is daarmee een kruidig drankje en past hierdoor super goed bij de herfst!

 

Hot Butterd Rum

Wil je een echt traditioneel herfst drankje drinken? Bestel dan ‘Hot Butterd Rum’. Hot butterd rum wordt gemaakt met rum, boter, heet water of cider, een zoetstof of diverse kruiden. Geniet van de koude herfst dagen met hot butterd rum en gebakje bij de openhaard.   

 

Apple Pie Mojito

Een goed stuk appeltaart is een feest voor de mond. Juist in de koude maanden kunnen velen hiervan genieten, zeker als het stukje licht verwarmd is! Indien jij zo’n appeltaart-lover bent, let dan vooral op de zaken waar ze een appeltaart- mojito serveren! In deze mojito zit vodka, caramelsmaak, appel- en limoensap, een snufje kaneel en munt. Deze cocktail is een taste- a- like van de appeltaart en dus zeker het proberen waard. Thank us later!

 

Anne Schaap - 5 oktober 2020AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo