Jackfruit: foodtrend to stay!

Jackfruit: foodtrend to stay!

Voor alle foodies die graag nieuws blijven ontdekken is Verrassingsdiner.nl in het leven geroepen. Ons team weet als geen ander dat je naast fijne nieuwe foodspots en gerechten, ook graag nieuwe nieuwe ingrediënten ontdekt. Hoe spannend blijft het om iets te proeven wat je nog nooit hebt gegeten? Zo stuitte wij op een nieuwe trend, die je vast en zeker binnenkort kunt proeven bij een van de parels van restaurants die Verrassingsdiner.nl rijk is. Wij nemen je mee naar de nieuwe trend genaamd: jackfruit!

Niet alleen de naam van deze tropische vrucht is super stoer. Jackfruit is 100% vegan met de bite van vlees. Van vlees? Hoe dan? Wanneer je de enorme vrucht doorsnijdt en het vruchtvlees eruit ‘trekt’ wanneer het vruchtvlees nog onrijp is, ontstaat de structuur van pulled meat. Kruid het vruchtvlees met de juiste spicy kruiden et voila! @deliciousnederland noemt pulled jackfruit zelfs het nieuwe pulled pork! Het vruchtvlees neemt makkelijk smaken wanneer je het kruidt of marineert. Een slimme vleesvervanger dus en ook nog eens vól vezels! Oke, de vrucht is enorm en snappen dat dit een obstakel kan zijn om de groene ruwe vrucht in huis te halen. Daar is iets op bedacht. @fairtradeoriginal heeft de vrucht in handig blik, die je gewoon in de reguliere supermarkt kunt kopen.

In een tijd waarin we steeds bewuster om moeten gaan met onze planeet, is er een coole campagne bedacht om het gebruik van jackfruit in gerechten te promoten. Team Verrassingsdiner.nl deelt graag wat inspiratie met je zodat jij misschien ook eens jouw stukje vlees kunt vervangen voor een stukje fruit. Laat je verrassen, het is weer eens wat anders. Naast pulled jackfruit zijn we fan van een andere bereiding. De jackfruit ceviche van Seger van Foodini.nl. Duurt maar 20 minuutjes om te bereiden (vinden wij stiekem ook heel fijn) en het resultaat is een wel heel culinair bordje. Geloof ons, ook als je geen vegan bent is dit een aanrader. Duurzaam, maar ook gewoon heel lekker. Go try!

 

By Sabrina VaderAD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo