IJsje toe? 10x de beste ijssalons van Amsterdam!

IJsje toe? 10x de beste ijssalons van Amsterdam!

Je loopt het restaurant uit, hebt net genoten van een heerlijke cappuccino na het diner en bedenkt dan: ’’Ik had stiekem nog wel een ijsje gelust!’’ Komt dat je bekend voor? Team Verrassingsdiner.nl tipt de tien beste ijssalons van Amsterdam die tot 21.00 uur of later open zijn. Let’s go!

#1 Monte Pelmo

Niet alleen bekend in Amsterdam, maar ook ver daarbuiten. Deze ijssalon behoort tot een van de beste van ons land. Het water loopt ons in de mond bij smaken als Cheesecake strawberry roomijs en ricotta roomijs. Het is de rij voor deze salon zeker waard!

Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, Amsterdam – montepelmo.nl

#2 Massimo Gelato

In de gezellige buurt ‘De Pijp’ vind je deze traditionele Italiaanse ijssalon. Vegan? Deze salon heeft ook opties voor jou! Wandel door naar het Sarphatipark op ‘m daar lekker op te eten.

Van Ostadestraat 147, Amsterdam

#3 Metropolitan Deli

Dit ijsparadijs vind je op De Wallen. Kees maakt alleen maar kwaliteitsijs. Naast alle favoriete smaken, maakt hij ook verrassende smaken zoals mandarijn-ijs en zelfs Brandt & Levi bacon-ijs. Een must-go in deze buurt!

Warmoesstraat 135, Amsterdam – metropolitan.nl

#4 IJsmanschap

Geen zin in schepijs maar liever een waterijsje? Dit woord doet de ijslollies van IJsmanschap eigenlijk te kort! In de enige popsicle zaak van Nederland vind je allerlei verschillende en verrassende smaken. Wij zijn fan!

Van Spilbergenstraat 2, Amsterdam – ijsmanschap.nl

#5 Pisa

Ga hier een ijsje halen en je waant je direct in Italië. Deze gezellige ijsspot zit vlakbij de RAI en is erg populair in deze buurt. Proef hun pistache-ijs en je weet waarom! Voor alle andere smaken, en dat zijn er veel, zit je hier ook meer dan goed.

Scheldeplein 22, Amsterdam

#6 IJscuypje

Deze naam is een begrip in Amsterdam! De makers van het ijs gebruiken hier pure grondstoffen zoals verse melk voor het roomijs. Let op, IJscuypje heeft 10+ zaken in onze stad. De openingstijden variëren per zaak, dus check deze altijd even voordat je gaat.

Meerdere locaties, Amsterdam – ijscuypje.nl

#7 IJsboutique

Hier vind je ijs voor luxepoezen die houden van kwaliteit! Een aardbeiensorbet wordt hier gemaakt met maar liefst 50% verse aardbeien en in de smaak kokos-limoen wordt verse kokos verwerkt. Een frisse salon in de mooie buurt Oud-Zuid mag je wat ons betreft niet missen!

Johannes Verhulststraat 107, Amsterdam – ijsboutique.nl

#8 La La IJs

Sorbets, milkshakes, vegan ijs; bij deze salon in Oud-West kun je je zoete hart ophalen. Ook hier verschillende opties voor de vegan ijseters. Wij hebben ons ook laten vertellen dat hier bizarre ijssmaken te proeven zijn, zoals basillicum-ijs… Wij zijn benieuwd!

Tollenstraat 65, Amsterdam

#9 Tofani

Middenin het centrum en lekker tot heel laat open is deze oer-Italiaanse ijssalon. Hier zit je goed voor eigenlijk alle bekende smaken. Interieur vinden ze hier minder belangrijk, kwaliteit des te meer!

Kloveniersburgwal 16, Amsterdam

#10 Het IJsboefje

Geheimpje! Het ijs wordt hier geleverd door het bekende Monte Pelmo (1). Naast het lekkere ijs hebben ze hier ook mega lekkere milkshakes. Kies uit maar liefst 25+ verschillende smaken! Wij rennen meteen naar het Beukenplein in Oost!

Beukenplein 5, Amsterdam

 

Wat is jouw favoriet?AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo