Foodtrends in 2021

Foodtrends in 2021

Foodtrends! Ondanks de restaurants een lange tijd gesloten zijn geweest zijn de foodtrends in de branche niet gestopt. Nu we halverwege 2021 zijn kunnen we al een redelijk beeld schetsen over de trends die we nu hebben gespot. Ben jij ook benieuwd wat de nieuwe foodtrends zijn dit jaar? We nemen je mee!

 

Biotech

Wanneer een ineens grote vraag ontstaat op een product wordt dit massaal ingeslagen en merk je dat dit voor een schaarste kan zorgen of dat het milieueffecten heeft. Daarom wordt er regelmatig gezocht naar een duurzaam alternatief. Met biotech wordt er een natuur identieke alternatief gecreëerd. Er wordt bijvoorbeeld door Jaap Kortheweg (oprichter van de vegetarische slager) en The Vegan Cowboys hard gewerkt om melk te produceren zonder koe. Dit omdat het melken van een koe een megagrote milieuvoetafdruk creëert. Al met al is de wetenschap hard bezig om de voedselketen met een nieuwe moderne oplossing te komen zodat de klimaatverandering wordt beperkt.

 

Hete honing

Hete honing is nog niet heel erg bekend in Nederland, maar we zien deze trend vanuit het buitenland sterk opkomen. De vraag naar hot honey is al enorm gestegen het afgelopen jaar, maar of de trend doorzet is nog even afwachten. Voor het geval je denkt dat dit verwarmde honing is heb je het mis, het is namelijk pittige honing! In deze honing zijn chilipepers langere tijd ingetrokken. In het buitenland zien we dat mensen de Hot Honey bijvoorbeeld over hun pizza te druppelen voor een zoete kick.

 

Birria

Birria taco komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse staat Jalisco. Het is gemaakt van langzaam gegaard geitenvlees in een marinade van azijn, gedroogde chilipepers, kruiden en specerijen. Geitenvlees is in de Nederlandse niet zo bekend, maar tegenwoordig wordt dit gerecht ook met wat toegankelijker vlees zoals rundvlees en lamsvlees bereid. Toch hopen we dat de tacomakers in Nederland het aandurven om taco’s te maken met dit verlaten stukje vlees. Geitenvlees is namelijk erg smaakvol en specifiek en met zo’n langzame suddertechniek kan je er echt een verrukkelijk gerecht van maken. Loopt het water bij je in de mond? Je kunt bij Coba Taqueria de lekkerste Mexicaanse taco’s van Amsterdam eten.

 

Afrikaanse keuken in opkomst

Steeds vaker koken wij meer buitenlandse gerechten zoals Mediterrane, Aziatische en Amerikaanse gerechten. Maar langzamerhand zien we steeds vaker de west Afrikaanse keuken in opmars komen. Dit komt doordat de Afrikaanse keuken veel gebruik maakt van pure en basisproducten in combinatie met verschillende groenten, een combinatie die erg populair is geworden de afgelopen jaren. Daarnaast zijn Afrikaanse gerechten vaak glutenvrij en bevatten ze plantaardige proteïne. Laat dit nou ook goed aansluiten op Biotech trend. Ben je opzoek naar lekkere Afrikaanse gerechten? Via deze link vind je enkele leuke recepten.

 

Immuunsysteembooster

Sinds de komst van het Corona virus zijn wij mensen actiever bezig met ons immuunsysteem. Het is daarom ook geen verrassing dat wij ons immuunsysteem willen versterken door de juiste voeding. De verwachting is dat dit jaar er meer producten worden gekocht die helpen bij het verbeteren van je immuunsysteem. Denk bijvoorbeeld aan: gember, sinaasappels, citroenen of ongebrande nootjes. Een trend die wij aanmoedigen!

 

Bij Verrrassingsdiner.nl zijn we altijd opzoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zo selecteren we ook keukens die vernieuwend zijn en passen bij een verrassingseffect! Durf jij het aan? Boek dan direct jouw diner!AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo