6x Tofste wijnbars in Utrecht

6x Tofste wijnbars in Utrecht

Zin in een wijntje samen met je vrienden of vriendinnen, maar weet je niet wat de leukste plekjes van Utrecht zijn? Aangezien Utrecht ontzettend veel verschillende wijnbars heeft, hebben wij de leukste voor jou uitgekozen!

 

Bar Cava

Bar Cava is the place to be! Het bevindt zich in hartje centrum van Utrecht en siert zich door de relaxte sfeer. Je hoeft niet op je naaldhakken naar deze zaak, maar lekker casual genieten van mooie drankjes en losse gerechtjes of een try-it-all tapas plateau. Naast de heerlijke wijnen hebben ze hier ook sangria, mimosa, een bubbeltje of non alcoholische dranken. Het kan allemaal bij Bar Cava.

 

Wijnbar VinVin

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan is wijnbar VinVin echt iets voor jou! Zij schenken meer dan 30 verschillende wijnen per glas, daarnaast hebben zij ook nog een groot aanbod aan wijnen per fles. Voor ieder wijnliefhebber wat wils. Wil je meer over wijnen te weten komen? Schrijf je dan in voor de wijncursus. Tijdens deze cursus leer je hoe wijn gemaakt wordt, de wijnbouw, de verschillende druivenrassen, hoe je volgens de etiquette moet proeven, bekende wijnlanden en natuurlijk de wijn en spijs. Het is een 3-uur durende cursus. Wij hebben dit nog niet geprobeerd, maar het lijkt ons een heerlijk uitje! 

 

Ruby Rose

Wilt het oog ook wat? Ga dan naar het waanzinnig mooie wijnbar Ruby Rose in Utrecht, gevestigd aan de Korte Jansstraat. Je kunt hier genieten van o.a. oesters, pasta’s, kleine pizza’s, burrata en heerlijke verse ansjovis. Net als de mooie gerechten is het interieur ook nog een parel. Het klassieke pand met authentieke details is helemaal opnieuw in een smaakvol en kleurrijk jasje gestoken. De muren en het plafond zijn mooi beschilderd en midden in de ruimte staat een mooie grote bar met alles erop en eraan.

 

Zies

Zies is niet alleen een wijnbar maar ook nog een bistro en een boutique hotel. Geniet hier van heerlijke Zuid-Europese gerechtjes. De gerechten worden allemaal bereidt in de Spaanse houtskooloven, de Mibrasa. Laat je daarbij verrassen door verschillende soorten wijnen en spannende Gin & Tonic uit de landen rond de Middellandse Zee. 

 

Talud9

Sinds 2012 is Talud9 geopend als koffiebar en wijnbar. Ze hebben hier meerdere soorten koffiebonen op de malers en meer dan 50 wijnen op glas. Bij een glas wijn horen natuurlijk ook lekkere hapjes! Bij Talud9 hebben ze een uitgebreide borrelkaart van lekkere kleine hapjes tot verschillende borrelplanken. De keuken is normaal gesproken geopend tot 23:00 dus perfect voor een late night snack. Weet je niet wat je lekker vindt of weet je niet wat je moet kiezen? Dan raden wij de High Wine aan! Je krijgt hier 3 verschillende wijnen in opbouw van smaak, het personeel vertelt kort iets over de wijn en tijdens worden er 4 verschillende gerechtjes geserveerd. 

 

Wijncafé Lefebvre 

Twijfel je tussen een biertje of een wijntje? Bij wijn café Lefebvre is er plek voor iedereen. Je wordt hier goed geholpen door het personeel en zij helpen jou om het perfecte wijntje uit te kiezen. Toch liever een biertje? Wijn café Lefebvre schenkt niet zomaar een biertje, ze schenken ‘Leckere’ uit de Meern en het Belgische bier van Brouwerij Lefebvre uit Quenast. Ook hier kan je genieten van een borrelhapje naast je drankjes. Ze hebben verschillende borrelhapjes, zoals kaasplankje, flammkuchen en nog veel meer. Kom zeker een keertje een drankje doen bij Wijncafe Lefebvre.

 

2 november 2020 - Anne Schaap



AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo