5x Vegan in Amsterdam

5x Vegan in Amsterdam

Inmiddels geen hype meer maar de werkelijke nieuwe leefstijl van menig stadsbewoner: volledig plantaardig eten! Vegan lunchen of dineren kan op steeds meer plekken in de stad, maar waar worden de smaakpapillen ook echt verrast? Bij de volgende vijf vegan spots zit je in ieder geval goed. 'Plant based bosses' noemen wij ze!

5x Vegan in Amsterdam

Marit’s Eetkamer

Chef Gino Marengo kookt enkel plantaardig. Zelf vleesvervangers als tofu of tempeh komen hier de keuken niet in. Groenten staan hier in het stralend middelpunt. Wat wij zo gaaf vinden is dat deze spot geen menukaart heeft. Wat de (vegan)pot schaft is elke dag een verrassing! We like! De omgeving is trouwens ook behoorlijk plantaardig. Je begeeft je in een knusse groene serre.

Vurger

Ha-ha, de vegan burger… Wel heel verrassend is de aanpak van deze spot. Zo eet je hier ook nog eens biologisch en glutenvrij, wauw! Een gewone broodkruimel is hier uit den boze. Overigens net zo lekker als de burgers zijn de andere gerechten. De vegan döner met een portie patatas bravas is hier een gouden combi.

Vegan foodbar Mr. & Mrs. Watson

Deze zaak in Amsterdam ademt veganisme en dat gaat verder dan alleen het menu. Wat dacht je van de stoelen bekleed met ananasleer (wait,what!?) of het kaasplankje met cashewbrie. Heb je liever een ananas in je hand dan dat je er op zit, ga dan in ieder geval langs voor onze favoriet: de vegan french toast waffle met gegrilde appel, tempehbacon, dadelstroop en sesamzaden! Yesh!

Vegan Junk Food Bar

Deze spot is booming in de stad en ken je wellicht al: de Vegan Junk Food Bar voor een (h)eerlijke vette bek! De burgers en kapsalons vliegen hier als warme plantjes over de toonbank. Toch willen we een quilty pleasure van deze zaak in dit lijstje noemen. Heb je de zeewiernuggets hier al geprobeerd? Verantwoord genieten noemen we dat.

Koffie ende Koeck

We sluiten af met een zoetje. De vegan lunchgerechten bij Koffie ende Koeck zijn ook om je vingers bij af te likken, maar we worden afgeleid door iets anders. Hier serveren ze een compleet plantaardige high tea met plant-sandwiches, scones, taartjes en onbeperkt thee! Wij kunnen je verzekeren, die is echt heel lekker!

9 januari 2019 - Sabrina VaderAD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo