5x de gezelligste restaurants in Leiden

5x de gezelligste restaurants in Leiden

Leiden heeft mooie grachtjes, bijzondere winkeltjes en ontelbaar veel cafeetjes. Maar ook op culinair gebied kun je heel goed terecht in deze charmante stad. Wij zochten daarom voor je uit welke gezellige restaurantjes je echt een keer moet bezoeken als je in de sleutelstad bent!

5x de gezelligste restaurants in Leiden

Dúo food & wine bar

Dúo is een relatief nieuwe plek in Leiden waar je echt een keer naartoe moet. Al is het alleen maar voor de Instagramwaardige uitstraling. In deze knusse zaak vind je comfortabele banken, opvallende kandelaren en bonte kleuren op de muur. Het gezellige interieur nodigt uit om hier uitgebreid te tafelen met familie. Maar je kunt er ook gewoon een wijntje drinken met je vrienden. De kaart van Dúo is net zo bijzonder als het decor. Je kunt er een luxe borrelplank bestellen, maar ook een uitstekende curry of biefstuk eten. 

Waag

Waag is gevestigd in een prachtig monumentaal pand midden in het centrum. Het is daarom de perfecte locatie om wat te eten na een lange dag shoppen. Ze hebben een uitgebreide menukaart en verschillende opties voor bezoekers met dieetwensen of allergieën. Zo is er een ruime keus aan glutenvrije gerechten. In Leidse restaurants kun je sowieso goed terecht met een glutenintolerantie of glutensensitiviteit. Er zijn namelijk een heleboel restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Leiden.

Bar Lokaal

Wat dieper in de stad vind je naast de Hooglandse Kerk Bar Lokaal. Bij Bar Lokaal maken ze geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten. Je kunt er allemaal kleine gerechtjes bestellen om gezellig te delen. De gerechten worden gemaakt met veel biologische en lokale producten. Zo zijn er regelmatig specials met vis van de markt en komt het brood van lokale bakker Ús Bertus.

De La Soul

Bij De La Soul geniet je van Amerikaans soulfood in kleine porties. Je vindt hier klassiekers als spareribs en mac ’n cheese, maar ook bijzondere gerechten. Zo is er een risotto van mais en een brownie met popcorn ijs! Ook bij De La Soul kun je de gerechtjes delen met je tafelgezelschap. Extra gezellig dus!

Lot en de Walvis

Lot en de Walvis vind je in het haventje achter het stadscentrum. Door het bijzondere uitzicht zit je hier eigenlijk altijd gezellig. Op de kaart staan gerechten die op alle uithoeken van de wereld geïnspireerd zijn. Denk aan Pekingeend met Chinese pannenkoekjes, Turks brood met oosterse dips, Sardijnse pasta en Indonesische pittige makreel.

 

Geen zin om te kiezen? Wie weet is Verrassingsdiner.nl binnenkort ook actief in Leiden en kunnen we je ook hier verrassen bij een van deze spots!AD
BNR
Entree logo
Footness logo
Misset Horeca logo
Parool logo
Sante logo
ylbb logo
Bookdinners logo